İZMİR / KİRAZ - Kiraz Mesleki Eğitim Merkezi

TÜM ÖĞRENCİ VE VELİLERİMİZİN DİKKATİNE

VELİLERİMİZ VE ZİYARETÇİLERİMİZİN DİKKATİNE (DUYURU BAŞLIĞI)

Kurumumuzda Covid-19 ile yapılan mücadele de  başarılı olabilmemiz için "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyon Önleme Kontrol Kılavuzu"  ve Sağlık Bakanlığının yayınlamış olduğu  "COVID-19 SALGIN YÖNETİMİ VE ÇALIŞMA REHBERİ" gereği aşağıdaki yazılanlara uymanızı rica ediyoruz.

Öğrencimize,

1- Ortak kullanım alanlarında bulunan eşyalara ve yüzeylere (Kurum servis ve toplu ulaşım araçlarındaki tutamaklar, kapı kolu, tırabzan, duvarlar vb.) dokunmaması; dokunması hâlinde elini yüzüne, ağzına, burnuna ve gözüne temas etmemesi gerektiğini,

2- Ellerini belirli aralıklarla sabun ve su ile yıkamasını, sabun ve suyun bulunmadığı durumlarda kolonya veya antiseptik madde ile temizlemesini,

3- Kişisel hijyenine dikkat etmesini,

4- Maskesini uygun şekilde kullanmasını ve yanında yedek maske bulundurmasını,

5- Kurum idaresinin belirlediği hijyen kurallarını öğrenerek bu kurallara uymasını,

6- Kurumda ve sosyal alanlarda sosyal mesafeye dikkat etmesini,

7- Arkadaşlarıyla yiyecek, içecek ve araç gereçlerini paylaşmamasını,

TEMBİHLEYİNİZ!

AYRICA,

1- Kronik rahatsızlığı bulunan öğrencilerin kullandıkları ilaçları kurum idaresine ve öğretmenlerine bildiriniz. İlaçların yanında bulunmasını sağlayınız

2- Acil durumlar dışında kurum alanına (Derslik, bahçe, öğretmenler odası vb.) kurum idaresini veya öğretmeni çağırmadan girmeyiniz.

4-Öğretmen odasına Covid-19 salgını nedeniyle ziyaretçi kabul etmiyoruz.

4- Kurum alanına girmeniz gereken durumlarda öncelikle görüşeceğiniz kişiden randevu alınız.

5- Kurumda bulunduğunuz süre içerisinde;

*Kurumda hijyen kurallarına uyunuz.

*Sosyal mesafeye dikkat ediniz.

*Görüşmelerinizi en kısa sürede tamamlayınız.

6-Kurum idaresi ve öğretmenler ile iletişimi, uzaktan erişim (telefon, SMS, e-posta vb. ) ile sağlayınız.

8- Öğrencimiz eve döndüğünde gerekli hijyeni sağlayıp sağlamadığını takip ediniz:

*Ayakkabı ve kıyafetlerini değiştirerek çıkan ayakkabı ve kıyafetlerini havalandırmasını    sağlayınız,

*Elini ve yüzünü sabunla en az 20 saniye yıkamasını sağlayınız. (Ağız ve burun hijyenini sağlayınız, mümkünse duş aldırınız.

Yayın: 08.10.2020 - Güncelleme: 08.10.2020 11:32 - Görüntülenme: 421